Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

Det är sant – Vetlanda är bäst igen, företagen går jättebra

Kreditupplysningsföretaget Synas årliga granskningen av näringslivet i Sveriges kommuner är klar och den visar återigen stor framgång för Vetlanda kommun.

Vetlanda kommun har Höglandets näst lägsta arbetslöshet trots fjolårets storvarsel men nuvisar det sig att Vetlanda kommun har Jönköpings läns näst högsta tillväxt bland bolagen (Gnosjö kommun är etta).

”Vetlanda har ett bra företagsklimat och att Vetlanda har många duktiga entreprenörer bland såväl stora som små företag”, säger Magnus Claesson, verksamhetschef på näringslivsbolaget Nuvab, i ett uttalande.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

”Det går väldigt bra för Vetlanda och det är många företag som vill utveckla sin verksamhet här. Bostadsbristen, som vi nu jobbar hårt med att göra något åt, gör dock att vi inte kan utnyttja hela potentialen som finns i kommunen”, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (s) i sitt uttalande.

Tre värden mäts i granskningen:
– Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
– Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
– Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook