Debatt

”Det är vinter, varför plogar ni inte?”


[adrotate banner=”28″]
”Det är vinter. Varför plogar ni inte. Det här är ju livsfarligt”, skriver en arg Höglandsbo på Höglandsnytt Debatt om situationen på riksväg 40 i samband med snöfallet idag söndag.
[adrotate banner=”27″]
Alla visste att det skulle komma snö men ändå är vägarna mer eller mindre helt oplogade. Jag tänker främst på riksväg 40. Vägen var ju idag helt igensnöad. Att det var spårigt är en total underdrift. Vi tvingades köra i drivor på vägen. Vi såg inga plogbilar och vi körde i över sex mil. Det borde ha varit fler plogbilar ute.
Det här är ju livsfarligt. Ett helt normalt snöfall och det blir så här. Jag menar om vi vill ha samhället igång så måste ju vägarna fungera också annars får vi stanna hemma, ringa till chefen och säga att jag kan inte komma till jobbet. Hålla barnen borta från skolan. Bunkra upp med konserver hemma för att de som bestämmer inte förstår att Sverige fortfarande är ett vinterland. Hallå, klimatförändringarna har inte gått så fort som ni kanske tror. Det är vinter. Varför plogar ni inte?

Arg Höglandsbo

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

  1. Möjligen har Pengarna gått till Jobbskatteavdraget! Så du får nog finna dig i att plöja i snö i fortsättningen…….

  2. Har kört från Linköping till Vetlanda nu i eftermiddag, och situationen var likadan där, inga plogbilar i sikte. Krypa fram i 50 km och försöka hålla sig i spåren. Men vid Ekenäs lid var det som tur var plogat. Man undrar ju verkligen var plogbilarna håller hus.

  3. Jag håller med insändaren att snö skottningen är under all kritik. Bor i sävsjö och det e totalt livsfarlit nästan att ta sig fram med bil inne i centrala sävsjö. Har kommunerna och trafikverket glömt bort att det kommer snö elr va f-n handlar det om ??????

  4. Kommunerna får det dom betalar för. Vintervägarna är inte en prioritet, det finns andra hål att fylla dom pengarna med.

  5. Det är bättre med mitt räcke så att plogbilar och långtradare inte kommer fram. mjuk göra diken så att man inte skadas .Lägg pengar på vägen så slipper vi köra i diket !!!!!!!!!

  6. Att lägga pengar på en sådan oviktig sak som att ploga gator och gångvägar är ovidkommande. Medborgarnas skattepengar ska användas till att utöka administrationen i stadshuset.

Kommentarer avstängda