Det blev en ny hedersam VBK-förlust

Det blev en ny hedersam bortaförlust för Vetlanda BK i mötet mot Bollnäs. Hälsingelaget vann med 7-5 (3-1) sedan Joakim Andersson gjort tre VBK-mål och debutanten 16-årige Daniel Johansson ett mål.

Därmed har VBK mött de två finallagen från i fjol på bortaplan (även Sandviken, 4-5) och i båda matcherna gjort två bra insatser, men inte nått ända fram.I mötet mot Bollnäs hade man dock enligt alla rapporter inte mycket att hämta i första halvlek då hemmapressen var stor och ställningen 3-1 sett med Bollnäsögon.I början av andra halvlek närmade sig VBK målmässigt då Joakim Andersson tidigt gjorde 3-2. Bollnäs utökade dock sin ledning ganska snabbt och satte också 5-2 på straff innan Jocke på nytt hittade målet och där han för tredje gången fick passet av Jesper Jonsson. Jesper gjorde för övrigt 4-7 i 90:e matchminuten. Men det skulle bli ytterligare ett VBK-mål då 16-årige debutanten fick istid på slutet och gjorde 5-7 i fjärde tilläggsminuten.Noterbart är att VBK på 32 hörnor ännu inte lyckats göra något mål! Rent statistiskt gör man mål på var femte hörna. Inte heller Uppsalalaget Sirius har gjort något hörnmål den här säsongen på 29 försök.De här båda lagen möts för övrigt i Sapa Arena på onsdag så räkna inte med att det ska sjunga i nättaket då något av lagen tilldelas ett hörnslag…