Jönköping

”Det blev fel, riktigt fel” – kommunledningen tvingas be om ursäkt


Ledningen för äldreomsorgen i Jönköpings kommun tvingas nu be om ursäkt efter att de inte serverats samma mat som de gamla när de skulle visa upp hur fin maten var inför media.

Politiska ledningen anordnade en provsmakning inför ett mediauppbåd. Problemet var att maten inte var samma som de gamla fick den dagen utan 33 specialbeställda portioner.
”Här blev det fel. Riktigt fel, och det beklagar vi djupt. Vi borde naturligtvis, före provsmakningen, ha försäkrat oss om att det serverades samma mat till både äldre och politikerna i äldrenämnden. Det var ju precis det som var grejen. Jag är hemskt ledsen om man har dragit slutsatsen att vi medvetet valt att servera bättre mat till politikerna än till våra äldre. Det har inte varit vår mening”, säger Karl Gudmundsson, socialdirektör i Jönköpings kommun.
Kommunledningen skyller på att beställningen av maten till politikerna kom för sent för att kunna läggas till matbeställningen till de äldre och därför blev det nötfärsbiff till politikerna och pölsa till de gamla.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Kändes ju som en trovärdig bortförklaring…..
    Och varför ens specialbeställa? Hade ju bara varit och be om 33 extra portioner av den redan beställda maten.

Kommentarer avstängda