Eksjö Höglandet Toppnyheter

Det blir ingenting – Eksjö kommuns enorma Hult-nej

Nej och nej. Kommunledningen i Eksjö slår hårt. Hultbygden får noll, nada, ingenting. Ingen film. Ingen bok.

Medborgarförslag hade lämnats in till kommunledningen om att skattebetalarna skulle köpa in visningsrätterna för en film som nyligen producerats om Hultbygden och författaren Albert Engström (jämte Astrid Lindgren, Fritiof Nilsson Piraten och Pälle Näver Höglandets störste).

Nu säger politikerna i tillväxt- och utvecklingsnämnden nej med motivering att det redan finns ett antal Albert Engström-filmer som visas på Eksjö museum och att priset, 70 000 kr, var för mycket.
”Det tyckte vi var rätt mycket”, säger nämndordföranden och f d Hultbon, Björn Alm (m) vid presskonferensen efter nämndmötet, som hölls i Mariannelund där Albert Engström växte upp.

Ytterligare ett medborgarförslag ville att kommunen skulle låta trycka upp en antologi med texter om Hultbygden. Också det förslaget fick ett nej efter att kommunledningen gett i uppdrag till bibliotekspersonalen att ta fram en lista på skrifter om Hultbygden. Det blev för många och politikerna är rädda för att andra bygder också vill ha sina antologier.
”Vill hembygdsföreningen göra något så men det är inte kommunens uppdrag”, säger Björn Alm.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook