Eksjö

Det blir inte färre politiker i Eksjö kommun


[adrotate banner=”28″]
En beredning i Eksjö kommun har utrett om man ska minska antalet politiker i kommunfullmäktige.

För närvarande sitter 49 ledamöter i fullmäktige. Det anses kontroversiellt att minska antalet ledamöter även om ändrade lagar nu tillåter minskningar i större utsträckning. Kommunledningen drev igenom en minskning av antalet ledamöter och möttes av protester när en ledamot på stående fot hoppade av alla sina uppdrag.
I Eksjö har moderaterna och folkpartiet velat se en minskning från 49 till 41 ledamöter från och med nästa mandatperiod.
Ett mindre antal politiker skulle innebära minskade kostnader för skattebetalarna.
Beredningen har dock kommit fram man ska behålla dagens antal och nu ska kommunstyrelsen ta ställning till frågan nästa vecka.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Ett stort misstag tror jag.
    Kommunern runt om i vårt land måste börja att se över det här och förändra så fort de har en möjlighet. Små kommuner som Eksjö och många kommuner på Höglandet behöver inte ha ett fullmäktige med 49 ledamöter. Det är blir inte bättre av det. Dessutom bör det inte finnas kommunstyrelser som med sina ersättare består av nästan hela kommunfullmäktige. En kommunstyrelse blir nog om mest effektiv om den består av 7-11 ledamöter. Vore det möjligt borde de ledamöterna tas enbart från den styrande majoriteten.

Kommentarer avstängda