Det blir nyval | Höglandsnytt
Nyheter

Det blir nyval

Regeringen kommer att utlysa nyval, meddelades det idag onsdag efter att regeringens budget röstats ner.

[adrotate banner=”27″]
Nyvalet kommer att utlysas den 29e december och kommer att hållas den 22a mars, meddelade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens.
”Jag har hela tiden tagit ansvar och tänker fortsätta göra det. Det är ett ansvarslöst agerande av dessa fem partier tillsammans och det saknar motstycke”, sa Löfven vid presskonferensen.
Extraval har bara genomförts en gång tidigare i Sverige, till dåvarande andra kammaren i juni 1958. Den gången var den avgörande frågan allmänna tilläggspensionen, ATP.
Extravalet påverkar inte den övriga mandatperioden. Ordinarie val kommer att hållas i september 2018.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. förstår ej hur löfven kan kalla 5 partier för ansvarslösa utan motstycke… Hur hade det varit med demokrati och lyssna på folkets röst istället? då hade vi inte varit i denna sits idag?

  2. Sossarna har alltid haft en förebild om att allt skall kretsa med dem som centrum och Sefen Löfven lever upp till denna bild med all tydlighet. Om Löfven hade tagit sitt ansvar så skulle han ha låtit Alliansen bilda regering med Socialdemokraterna som stödparti. Då hade vitt fått en stark och ansvarsfull regering utan möjlighet till inflytande SD samt från både MP och V, två partier som är farliga för Sveriges framtid.

Kommentarer avstängda