Det finns ingen rättvisa – Vetlanda BK förlorade ikväll

Vetlanda BK förlorade premiären i Elitserien mot Bollnäs med 7-6 (2-2) i en av de svängigaste matcherna som någonsin skådats. Bollnäs segermål kom med en sekund kvar att spela.

Bollnäs tog tidigt ledningen med 2-0 efter det att VBK fått två spelare utvisade. Ändå kom VBK tillbaka och kunde göra 2-2 i halvlek – med mersmak. Det var VBK som satte den höga pressen vilket fick Bollnäs att slarva i uppspelen.

Hörnorna slutade till exempel hela 0-7 i första halvlek. VBK gjorde mål på en av dem via en retur. Det var Daniel Johansson som gjorde ett drömmål på tennis till 2-2. Dessförinnan hade Joakim Andersson satt 2-1 på en kanonstraff.

I andra halvlek fortsatte VBK spela mycket bra. Philip Lennartsson (högerhörna!) gjorde 2-3 och Joakim Andersson 2-4.
Sedan blev det på nytt två VBK-utvisningar.

Bollnäs gjorde då återigen två mål och gick fram till 4-4 och gjorde dessutom 5-4 och 6-4 med tio minuter kvar att spela.
Avgjort trodde många.

Dock inte Joakim Andersson och Patrik Johansson som gjorde 6-5 respektive 6-6. Tilläggstid och här hade Pontus Wilen ett drömläge i 92:a minuten men sköt mitt på Niklas Prytz i hemmamålet.

Det blev ett sista anfall i matchen och med bara sekunden kvar att spela avgjorde finske landslagsspelaren Samuli Helauvori.
Rättvist? Knappast. Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre, men i idrott finns ingen rättvisa.
Nästa match för VBK:s del är på onsdag då man tar emot Västerås i Sapa Arena.