Debatt

Det käraste vi har bryr vi oss inte om så mycket

Enligt en undersökning som konsumenternas försäkringsbyrå gjort så bryr vi oss om alla döda ting som går att byta ut på ett mycket bättre sätt.

Vi undersöker och jämför mellan olika bolag vad det kostar att försäkra tillexempel våra hus, eller bilar och även våra husdjur som hundar och katter. Dessa vet de att det kostar massor om de är oförsäkrade och råkar ut för något.

Men när det gäller våra barn så är 60 procent av Sveriges barn upp till 19 år dåligt eller inte försäkrad alls.

 

Är det så att vi som föräldrar lever i tron att våra barn har ett fullgott skydd så länge de går i skolan. Det kan vara så. Det kanske var så när du undersökte hur ditt barn var försäkrat för något år sedan med din kommun.

 

Men sedan dess har din kommun handlat upp ny försäkring som var billiggare, men tyvärr kanske inte till det bättre utan nu helt plötsligt, från att ha varit heltäckande för både olycksfall och sjukdom 24 timmar om dygnet 365 dagar om året, till att nu endast gälla olycksfall under skoltid, eller olycksfall dygnet runt. Det kan även variera inom samma kommun beroende på i vilken skola ditt barn går på.

 

Vissa friskolor har inte sina elever försäkrade alls , utan de hoppas att föräldrarna har sina barn försäkrade så att de slipper denna kostnad. Det är inte alltid skolor och kommuner informerar om huruvida barnet är försäkrat,. Det får man ofta reda på när det är för sent. 

 

Kommunal tycker att vi måste se till att våra barn har ett fullgott försäkringsskydd innan det har hänt något, därför kontaktar vi våra medlemmar som har barn och uppmanar dem att se till försäkra sina barn. Det är inte bara kommunalarna som behöver se över försäkringsskyddet utan det gäller alla.

 

LO-Folksamkommittén Småland/Blekinge

BO HJALMARSSON

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook