"Det kommer bara att smälla till" | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län

”Det kommer bara att smälla till”

Jönköpings län har fått en ny regional s k bredbandskoordinator. Ingemar Svensson tror stenhårt på bredbandets framtid.

”Koppartråden är död inom ett antal år. Utbyggnaden av bredband kommer bara att smälla till. Vi kan likna det vid när elströmmen kom till byn en gång i tiden. Behovet ökar snabbt”, säger Ingemar Svensson som tillträdde strax innan jul.

Knappt 40 procent av länets invånare har tillgång till bredband, enligt regionen. En ny regional bredbandsstrategi håller på att tas fram. Ingemar Svensson ser det som en av sina främsta uppgifter att se till att det grävs för bredband så fort det ges möjlighet.
” Jag ska också hålla koll på större grävningsarbeten som sker i länet, så att man alltid passar på att lägga ner tomrör i marken för kommande bredband när man ändå gräver. Jag måste arbeta med de ”vita fläckar” som finns i länet idag och se till att bredband planeras till kommande bostadsområden och företagsetableringar. Det måste bli ett bredbandsnät som är robust inför framtiden, som är driftsäkert med alternativa vägar vid avbrott, som har tillräcklig kapacitet och som planeras över länsgränserna. Vi ska bygga ett bra nät som är anpassat efter verkligheten”, säger Ingemar Svensson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook