Nässjö

”Det liknar vilda västern” – brottsligheten i Nässjö

”Det liknar vilda västern”. En Nässjöbo reagerar nu på den senaste månadens brottslighet i Nässjö och undrar vad kommunpolitikerna tänker göra.

[adrotate banner=”27″]
På Nässjö kommuns Politikerdialog radar Nässjöbon upp det som hänt honom och hans vänner under den senaste månaden:
Fyra skottlossningar. Knarkare som gick till angrepp. Buskörning med fyrhjuling bland småbarn på skolgård. Två rån nära bostaden. Cykel stulen ur trädgården. Drogad man med hund skrikande bland småbarn. Unga kvinnor som blivit förföljda. Kvinnor antastade av gäng. Stor biljakt med polis och spikmatta.
”Är detta en bra stad att låta barn växa upp i?”, frågar sig Nässjöbon och menar att kommunpolitikerna har ett stort ansvar för hur Nässjö ska utvecklas.

”Det viktigaste jag tror kommunen kan göra är att bygga bort otrygga miljöer, bättre belysning och ta bort buskage”, svarar Uno Kenstam (safe) och uppmanar Nässjöbo att polisanmäla alla brott.
”Oroväckande”, svara James Sandstedt (kd) och är inne på samma linje som Kenstam med miljöer som försvårar för brott men han vill också ha fler närpoliser vilket också Anders Karlgren (m) vill ha, han talar sig dessutom varm för Alliansregeringens förslag på hårdare straff.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Ja, kan bara hålla med. Jag var på genomresa igår och var på Nässjö station i 20 minuter – blev på den korta tid starkt berörd av ett hotfullt slagsmål inne i tåget. Flera passagerare blev illa berörda.

  2. Att Nässjö är drabbad av stor mängd brottslighet är inte någon nyhet å inte alls vidare förvånade med tanke på alla droger som kommer hit å A-lagare som får sitta ostört och dricka runt om i Nässjö å skrämma bort familjer från parken mm
    kommunen har gång på gång försökt slå sig i hopp med polisen för å skapa ett säkrare Nässjö utan vidare större framgång, i stället har det bara blivit värre, som det står i artikeln med rån å hot men vi har även mänger med inbrott och skadegörelser å det går nog inte en helg utan man kan läsa om misshandel på torget, å nu påstår man att detta skulle kunna bygga bort detta problem är ju bara skrattretande, vi har 1 vakt från securitas som går nere på stan å gör ett redigt kanon jobb på dagarna men detta är ju långt i från vad som skulle behövas för några poliser som går på stan ser man dock aldrig, nä min åsikt är att kommunen måste värkligen sätta sig ner och titta på rediga lösningar som ger effekt å in med fler vakter å poliser dag som natt i Nässjö så vi vanliga mäniskor vågar vara ute utan å behöva vara rädda för att något ska hända.

  3. Varför klaga?

    Det är ju detta Nässjö som Zander (S) och Magnusson (S) tillsammans med Karlsson (C) vill ha. Tyvärr besitter de inte kunnande om hur man skall göra ”ett säkrare Nässjö”. Skrämmande att varje vecka läsa om hur poliser slås blodiga i en så liten landsbygdshåla som Nässjö, när de skall avstyra slagsmål och misshandelsfall.

Kommentarer avstängda