Speedway

”Det skulle bli värre” – vad hände med Elit Vetlanda?

Tog Elit Vetlanda en poäng eller tappade man en i mötet mot Smederna? Matchen slutade 45-45 sedan Vetlanda haft en kanonstart i matchen, tappat mot slutet men tog igen sex poäng i de två sista heaten.

Vetlanda fick en drömöppning på matchen och ledde med hela 24-12 efter sex heat.
Detta sedan de svenska förarna presterat mycket bra speedway. Både Tomas H Jonasson och Oliwer Berntzon hade så långt tagit fem poäng vardera och Ricky Kling fyra. Alla hade då kört två heat var.
Just de svenska inslagen i Vetlanda har ju annars haft en misserabel första halva av säsongen.
Smederna skulle dock nästan ta igen hela försprånget (29-31) fram till pausen genom två lyckade toppningar som båda gav 5-1 till hemmalaget.
Och i andre reservheatet, första efter pausen. Hade Smederna vänt till ledning 34-32 efter en ny 5-1:a.
Och det skulle bli värre.
Med två heat kvar var ställningen 42-36 till Smederna.
För Vetlanda körde paret Woffinden/Sayfutdinov i de två sista heaten. Duon vann heat 14 med 5-1 och heat 15 med 4-2. Och därmed 45-45 och bonuspoängen till Vetlanda som därmed knappar in något på slutspelslagen ovan strecket. För Smederna var det den andra poängen för året.
Sayfutdinov inledde något skralt men avslutade med tre heatsegrar och totalt tolv poäng. Woffinden blev näst bäst på nio.
Svenskarna inledde som nämnts mycket bra men avslutningen var mager med bara en poäng och den var ”gratis” i reservheatet.
Nu väntar Piraterna hemma för Vetlanda på tisdag.
Därutöver så har Vetlanda kvar att möta Lejone, borta, Masarna hemma samt Indianerna borta. Det är de två senare lagen som i dagsläget ligger precis ovanför slutspelsstrecket.

Leif Hedberg, [email protected]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook