"Det sovande folket har vaknat" | Höglandsnytt
Debatt

”Det sovande folket har vaknat”


[adrotate banner=”27″]
”Vem i hela glödheta har kommit på något så idiotiskt som feminism utan socialism. Liberalfeminism eller konservativfeminism är per definition en omöjlighet”, skriver Gnosjöpolitikern Kari Parman (s) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”27″]
Denna kvasifeministiska röstfiske under falsk flagg, som sprider ut sig bland de politiska allianspartierna, är en förolämpning mot alla som med rättvisa som rättesnöre kämpar för allas lika rättigheter. Feminismen arbetar för att kvinnorna skal får samma politiska, sociala, juridiska och ekonomiska möjligheter som männen.

Partier med nyliberal och konservativ agenda arbetar däremot för en politik som ställer olika grupper mot varandra. Detta har resulterat till ojämn fördelning av samhällets resurser och ökande klassklyftor liksom utslagning på arbetsmarknaden och försämrade sociala trygghetssystem. Denna kapitalistiska motoffensiv som förs fram under nyliberalismens täckmantel i syfte att krossa den svenska modellen drabbar främst kvinnor ur de mest utsatta grupperna i vårt samhälle.

En del empatilösa profitörer hävdar visserligen att det inte går att bromsa denna progressiva utveckling i vår allt mer globaliserade värld. Men ”det sovande folket” har äntligen vaknat och upptäckt att nyliberalismen kört i diket. Det är visserligen en gammal sanning att den som har makten över språket har ofta även makten över tanken men sluta upp med att ta våra fina svenska ord och försöka fylla dom med nytt innehåll. De flesta av oss har genomskådat er viket ni kommer att upptäcka den 14 september.

Kari Parman (s)
Gnosjö

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. Då undrar man ju genast hur det kommer sig att S är det parti som inte vill att kvinnor skall få driva företag. Det finns massor av kvinnor som nu startat företag inom vård och städbranschen. Hur man kan kalla sig feminister när man motarbetar kvinnor är och förblir en gåta.

 2. @ Kvinna

  Som om..
  1. Bara kvinnor kan starta och inga män kan starta vård och städföretag.
  2. De enda företag kvinnor kan starta sysslar med omvårdnad, disk och städning.
  3. Kvinnor kan inte starta företag utan att våra skattepengar är med och finansierar.

  I min bok är man varken feminist eller för jämställdhet om inte förkastar ovanstående 3 punkter. Dem som stöder RUT är det definitivt inte.

Kommentarer avstängda