Det tog stopp för Vetlanda BK ikväll

Sex raka hemmasegrar. Sedan var det stopp för Vetlanda BK. Villa-Lidköping kunde vinna ikväll tisdag med 2-5 (0-2) men VBK gjorde trots det en bra insats.

I söndags seger mot Gripen, trots en svag insats.
Ikväll förlust mot Villa, trots en bra insats.
Det är lite svajigt i VBK och mot Villa- Lidköping svajade det uppåt.
Gästerna satte 0-1 tidigt i matchen sedan Johan Löfstedt tappat boll i speluppbyggnad.
De första 15-20 minuterna gick klart till bortalaget men VBK spelade upp sig allt eftersom. Därför kom 0-2 ologiskt efter en halvtimmes spel. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
Även om Löfstedt kan lastas för 0-1-målet och målvakten Philip Svensk för 0-2 målet (tappade ett relativt enkelt skott) så tog de revansch senare i matchen.
Löfstedt genom att reducera två gånger om till 1-4 respektive 2-4 (hörna).
Och Svensk genom att rädda två straffslag från David Karlsson i slutet av matchen.
Dessförinnan kunde VBK mycket väl fått 3-4 men man var för kvällen alldeles för ineffektivt i sina avslut.
Istället avgjorde Johan Esplund matchen då han gjorde 2-5 i slutminuten.
VBK inledde matchen med endast en toppforward men satte upp ytterligare en i andra halvlek. Det var Robin Folkesson som tog den positionen efter att ha varit mittfältare i första. Folkesson var VBK:s klart bästa spelare för kvällen.
Återigen saknades mittfältaren Patrik Johansson på grund av skada.
Nu spelar inte VBK igen förrän 13 december då man möter Patrik Johanssons före detta klubb, Sirius, borta.