Det var inte Hulkenvatten – Eksjöbor blev gröna och fick diarré | Höglandsnytt
Eksjö Toppnyheter

Det var inte Hulkenvatten – Eksjöbor blev gröna och fick diarré

Vattnet i hyreshuset hade för höga kopparhalter och gjorde att Eksjöfamiljen fick diarré och att både hud, hår och deras hund färgades gröna. Efter att Hyresgästföreningen företrätt paret i domstol, får de nu ersättning från hyresvärden.

Familjen i Eksjö kommun upptäckte att något var fel med vattnet i huset. De fick diarré och när de duschade färgades hår och hud grönt. Också familjens hund blev grönfärgad. Hyresvärden menade dock att det inte alls var något fel på vattnet.

Familjen hade bestämt sig för att flytta. De tog kontakt med Hyresgästföreningen och krävde ersättning för en månadshyra och höll inne sin sista månadshyra.

– Vi skickade ett skriftligt krav på ersättning till hyresvärden, men han ville inte ersätta ens med det låga belopp som de krävt. Han gick därför vidare med betalningskrav först till kronofogden och sedan till tingsrätten, säger Chadi Elazzeh, jurist på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

I tingsrätten kunde familjen bevisa den dåliga vattenkvaliteten genom olika analyser. Analyserna visade att vattnet tidvis räknats som otjänligt för människor och djur. Ärendet slutade med att hyresvärden drog tillbaka sitt krav på den sista hyran.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook