Eksjö Nyheter

Direkt från hovrätten om gruppvåldtäkten i Mariannelund

Idag måndag börjar hovrättsförhandlingarna mot de redan dömda för gruppvåldtäkten i Mariannelund. Höglandsnytt rapporterar på plats.

Första rättegångsdagen inleds med att tolken inte är på plats. Hovrättsordföranden ringer efter information. Efter knappt tio minuter dyker tolken upp. Han var försenad på grund av vägarbete.

Därefter fortsätter problemen – den här gången tekniska. Det är rundgång i mikrofonerna och vaktmästare, domare och advokater hjälps åt att koppla om sladdarna.

I rättssalen finns assistentåklagaren Adam Rullman, målsägarbiträdet Charlotte Bokelund, fem juristdomare/nämndemän, notarie, advokater, häktespersonal och sju åtalade.
Den stora skillnaden jämfört med tingsrättsförhandlingarna är att tvåbarnsmamman inte närvarar i salen – hon kommer dock att finnas tillgänglig via telefon om så behövs – samt att en av de tidigare åtalade frikänts och att den domen inte överklagats.

De åtalade är liksom tidigare klädda i häktets gröna kläder. En stor skillnad jämfört med förra gången vi sågs är att de ser väsentligt mer välvårdade ut. Fler av dem har rakat av sig skägg och klippt håret kort.

Rättegången i hovrätten inleds liksom i tingsrätten med att åklagare lägger fram åtalsbeskrivningen.
Hovrätten kommer att använda sig av samma bevisning som i tingsrätten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook