"Diskrimineringsombudsmannen legitimerar fortsatt förtryck mot invandrarkvinnor" | Höglandsnytt
Debatt

”Diskrimineringsombudsmannen legitimerar fortsatt förtryck mot invandrarkvinnor”


”I stället legitimerar Diskrimineringsombudsmannens dom ett fortsatt ojämlikt och förtryckande inom invandrarkvinnors gemenskap och kulturkrets”, skriver debattören Olle Ljungbeck i ett debattinlägg på tal om handskakningsfallet i Trollhättan och där han förklarar att han anmäler Diskrimineringsombudsmannen (DO) till Justitieombudsmannen (JO).
[adrotate banner=”27″]

I rubricerat fall har kommunaltjänstemannen och arbetsledaren Annika Wadsö fällts av Diskrimineringsombudsmannen för påstådd diskriminering. I förevarande fall tog Wadsö emot en person (invandrare) som när Wadsö skulle välkomna honom genom att ta honom i hand vägrade detta. Hans åberopade skäl till detta är att han enligt sin religion islam inte får ta kvinnor i hand därför att dessa är orena! Jag kan inte se annat än att här rör det sig om en omvänd diskriminering.

Sverige har lagfäst jämställdhet mellan kvinnor och män. Att därför inte vilja ta en kvinna i hand eller påstå att hon är oren måste vara en inte bara klar och tydlig diskriminering utan en skymf mot alla kvinnor och därför bryter såväl mot grundlagen som andra lagar.

Diskrimineringsombudsmannens fällande dom får vida större konsekvenser om man ser den i ett större sammanhang. Våra invandrarkvinnor som trots den svenska lagstiftningen lever under förtryck och synnerligen ojämlika förhållanden inom sin egen krets och kultur kan därför inte förväntas få någon lättnad i förtrycket. I stället legitimerar Diskrimineringsombudsmannens dom ett fortsatt ojämlikt och förtryckande inom invandrarkvinnors gemenskap och kulturkrets.

Domen bör utan vidare undanröjas och Diskrimineringsombudsmannen fällas för omvänd diskriminering. Men även kommunen bör fällas för den varning man tilldelat Wadsö.
Står domen fast har vi en bekräftelse på att det inte råder likhet inför lagen. Här föreligger ett tydligt brott mot grundlagen från såväl Diskrimineringsombudsmannen som Trollhättans kommun och får därför inte
bli slutligt beslut. Religionen får aldrig kränka eller stå över grundlagen.

Jag anmäler härmed rubricerade till Justitieombudsmannen för brott mot grundlagens bestämmelser om jämställdhet mellan könen.
Olle Ljungbeck, Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Mycket bra Olle. Hoppas på ett bra utfall. Likaså fortsätter kommunerna att skapa parallellsamhällen när invandrarkvinnor får egna badtider och deras döttrar förvägras delta på fritidsgårdar. Allt med kommunens deltagande.

  2. Skandal detta alltså… Men detta borde innebära att vi som arbetar kan vägra utföra vissa arbetsuppgifter, det är väl bara att hänvisa till sin religion. Exempelvis en vårdare skulle kunna neka hjälpa till vid duschningar. En person som inte äter kött vägrar servera mat… Finns ju hur mycket som helst. Pass på gott folk att vägra utföra arbetsuppgifter ni är trötta på, hänvisa till er religion!

  3. Du skriver så fruktansvärt bra Olle! Svenska folket måste sätta ner foten och visa att det är nog nu!

  4. Jo man kan ju undra var är röd strumporna?
    Var är nu socialdemokraternas lilla röd strumpa från Värnamo som annars gärna vill vara i focus.
    Det här var kanske inte intressant och gick emot den så kallade feministiska jämnlikheten eftersom den berör en känslig fråga

Kommentarer avstängda