Eksjö Höglandet Jönköping Nässjö Vetlanda

”Djungelsafari” – hatar bussen till Vetlanda

Krösabussen på Höglandet mellan Nässjö och Vetlanda över Eksjö och Höglandssjukhuset må vara omtyckt av en del men den hatas av många i Vetlanda.

Busslinjen 301 fungerar exemplariskt för de som åker till och från Nässjö men många Vetlandabor som vill till och från Nässjö/Jönköping är inte glada.
”En time och tio minuter på djungelsafari mellan Vetlanda till Nässjö via Eksjö är så fruktansvärt dåligt”, konstaterar en Vetlandabo via Synpunkt Vetlanda, beskriver hur en resa från Vetlanda till Jönköping kan ta allt mellan 1,5 och 2,5 timme och undrar nu var politiska ledningen i Vetlanda kommun gör åt saken.
”Vetlanda kommun har i ett flertal år påpekat den dåliga standarden på banorna och behovet av genomgående trafik i Nässjö. Politikerna i Vetlanda har det senaste halvåret varit med om att ta initiativ till två rapporter som behandlar frågan om upprustning av banan Vetlanda-Nässjö och en bättre trafikering till/från Jönköping. Rapporterna ska tjäna som ett underlag för Trafikverkets och Länstrafikens fortsatta planering. Målsättningen är att restiden mellan Vetlanda och Jönköping ska understiga en timma. När denna målsättning kan uppnås är helt beroende av hur Trafikverket och Länstrafiken prioriterar sträckan Vetlanda-Nässjö-Jönköping. Jag kan garantera att det är en fråga som har väldigt hög prioritet inom alla politiska partier i Vetlanda”, skriver kommunalrådet Henrik Tvarnö (s) i sitt svar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook