Ekonomi Nyheter

DÖD MAN HITTAD I PRESENNING

Värmlands tingsrätt frikänner nu de två män som stått åtalade för mord av en Hells Angels-medlem. Frikännandet motiveras med att det inte går att dra tillräckligt säkra slutsatser kring vad som hänt, de åtalades inblandning och deras avsikter.

Två vittnen hörde skrik och såg en man bli släpad från en bil som stod parkerad utanför Hells Angels klubbhus i Sjöstad i Karlstad den 28 november 2017. När polis kom till platsen fann man en död man inslagen i presenning. Mannen hade blivit kvävd efter att ha fått ett buntband åtdraget om halsen. Innan döden hade han blivit slagen, bland annat hade han ett sår i huvudet.

Två män med anknytning till Hells Angels greps i december 2017 misstänkta för att vara de som dödat mannen. Båda männen åtalades senare för att tillsammans och i samråd ha dödat mannen som också hade anknytningar till Hells Angels.

Värmlands tingsrätt konstaterar att det finns mycket som talar för att de båda tilltalade på något sätt varit inblandade i händelsen som lett till att mannen dog.

– Av utredningen går det dock inte att dra tillräckligt säkra slutsatser kring vad som hänt, de åtalades inblandning och deras avsikter, säger chefsrådmannen Anette Arveståhl i ett pressmeddelande.

De anhörigas begäran om skadestånd har därför ogillats, och ett tidigare beslut om kvarstad på två motorcyklar har hävts.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook