Jönköping Jönköpings län Toppnyheter

DÖDSOLYCKA i natt efter frontalkrock

En lastbil och två personbilar var inblandade i olycka med dödlig utgång under kvällen på torsdagen. Vägen blev avstängd fram till långt in på natten.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades vid 1735-tiden till en trafikolycka på riksväg 26, Nissastigen, ungefär vid Norra Unnaryd söder om korsningen med rv 40 mellan Jönköping och Gislaved.

En lastbil och två personbilar var inblandade i olyckan. Två personer i den ena personbilen skadades allvarligt, de frontalkrockade med lastbilen. Personerna i den andra personbilen var oskadda. Lastbilschauffören var chockad men oskadd.

Båda personbilarna måste bärgas. Det rådde totalstopp i trafiken förbi olycksplatsen i flera timmar och först strax innan midnatt var vägen helt öppen igen.

Under sena torsdagsdygnet kom besked från polisen om att en man i 30-årsåldern avlidit i olyckan. Den andra personen i bilen är en man i 35-årsåldern. Han blev mycket allvarligt skadad.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, för att utreda orsaken till olyckan. Eventuellt har personbilen kommit över på fel sida vägen. Polisen har beslagtagit den mest skadade personbilen samt lastbilen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook