Eksjö Höglandet Jönköping Toppnyheter Vetlanda

DÖDSOLYCKA i Vetlanda – han vill bli frikänd

Den unge mannen från Vetlanda som dömdes till fängelse för att på fyllan och utan körkort ha kört ihjäl en ung kvinna mellan Vetlanda och Värne förra vintern har nu överklagat Eksjö tingsrätts dom till Göta hovrätt.

Mannen dömdes nyligen till två års fängelse för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, olovlig körning och rattfylleri.

Både han själv och en annan ung man skadades mycket allvarligt i olyckan medan en ung kvinna i bilen avled. Eksjö tingsrätt valde att bortse från förarens egna skador när de dömde honom.

Bl a detta använde nu mannen när han överklagar och yrkar på att åtalet ogillas eller att det åtminstone blir tal om strafflindring. En annan ursäkt för att få lägre straff anser mannen vara det faktum att varken han eller den andre överlevande minns något från färden och att det inte finns några vittnen till olyckan – det finns därför inga bevis för hur körningen egentligen gick till, menar mannen i överklagandet.

Mannen menar också att trots att han inte hade något körkort betyder det inte att han inte kunde köra bil. Han hade kört på olyckssträckan flera gånger tidigare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook