DÖDSOLYCKA i Vetlanda: ung man misstänkt | Höglandsnytt
Eksjö Toppnyheter Vetlanda

DÖDSOLYCKA i Vetlanda: ung man misstänkt


Under torsdagen inleds huvudförhandlingen i Eksjö tingsrätt efter den fruktansvärda dödsolyckan i Vetlanda där en ung kvinna avled efter en frontalkrock med ett träd. Bilföraren, en 21-årig Vetlandabo har åtalats för många brott.

Olyckan inträffade på lv 894 i norra utkanten av Nydalaområdet i Vetlanda i slutet av november ifjol. 21-åringen ställs inför vid Eksjö tingsrätt misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, olovlig körning och rattfylleri.

Enligt åklagaren har 21-åringen orsakat kvinnans död genom att framföra en personbil och frontalkrocka med ett träd. Kvinnan var passagerare i bilen vid tillfället. En annan ung man som åkte i bilen blev allvarligt skadad. Också 21-åringen blev allvarligt skadad och måste ligga nersövd på sjukhus.

Det visade sig också att 21-åringen inte hade något körkort vid tillfället och provtagningar visade att han hade 0,7 promille alkohol i blodet. 21-åringen har i förhör med polisen erkänt olovlig körning och rattfylleri.

I bevisningen ingår bl a teknisk undersökning av bilen, foto från olycksplatsen, obduktionsrapport och förhör med den överlevande passageraren.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook