Höglandet Toppnyheter Vetlanda

DÖDSOLYCKA PÅ VETLANDA KOMMUN

En kvinna på ett kommunalt boende i Vetlanda dog i en fallolycka. Nu har kommunens internutredning avslutats.

Dödsolyckan inträffade på ett demensboende i Vetlanda i slutet av juli. En kvinna föll från en balkong på fjärde våningen och dog. Balkongen var inglasad men ett fönster stod öppet på grund av värmen.

”Allt skedde snabbt. Från att vår personal haft kontakt med kvinnan till själva händelsen gick det cirka en minut. Personalen agerade direkt och utförde hjärt- och lungräddning. Ambulansen var också snabbt på plats men kvinnans liv gick inte att rädda”, sa Ulrika Ribbholm, biträdande vård- och omsorgschef, i ett uttalande.

Vetlanda kommun inledde en utredning som ska skickas Inspektionen för vård och omsorg för granskning kring huruvida kommunens anställda kunnat undvika dödsolyckan.

Utredningen är nu klar och den konstaterar att nya s k rutiner behövs för att säkerställa att något liknande inte händer igen, rapporterar SVT.

”När någon kommer för att avlasta anhöriga dröjer det ofta några dagar innan vi gör en vårdplan så att vi hinner lära känna patienten först. [Vi] ska nu prioritera att vårdplanen görs snabbare”, säger Marianne Karlsson, vård- och omsorgschef i Vetlanda kommun, till SVT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook