Ekonomi Jönköping

DÖDSTÄVLINGEN – De tänker skicka studenter till helvetet på jorden

Studenter från Jönköping International Business School (JIBS) tävlar nu om praktikperiod i den fruktansvärda kommunistiska diktaturen Kina där luften i de stora städerna är dödligt farlig.

Kina är med sina luftföroreningar och utsläpp på väg att nästan på egen hand förstöra nuvarande mänskliga civilisation på jorden. Den kommunistiska diktaturen förtrycker, fängslar och förföljer sin egen befolkning i en utsträckning som aldrig tidigare skådats i historien. Sådant struntar skolan och näringslivet blankt i.

– Kina har blivit en viktig handelspartner och därför är detta ett givande samarbete för oss, säger Stefan Brolin, näringslivsansvarig och ansvarig för external relations vid Jönköping International Business School, i ett pressmeddelande.

Skolan som är en del av högskolan i Jönköping (som på ett skrattretande sätt kallar sig för Jönköping University) har tillsammans med ett företag utlyst en tävling för studenter.

De tre vinnarna, eller snarare förlorarna, får en praktikperiod i Kina. Uppsidan är en kurs i kinesiska. Nersidan är den stora risken att drabbas av allvarliga skador p g a den dåliga luften eller att fängslas av regimen.

– Syftet är att öka kunskapen om och skapa en större nyfikenhet kring Kina. Det är ett sätt att få studenterna att inse vilka möjligheter Kina kan erbjuda svenska företag samtidigt som de får en merit och en verklig erfarenhet att sätta på sitt CV, säger Jonny von Rainals, vd för logistikföretaget Ramo Group, i pressmeddelandet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook