Toppnyheter Vetlanda

Dömd för otäcka rånet i Vetlanda

Han maskerade sig och försökte sedan råna kvinnan i en busskur i Vetlanda. Nu har mannen från Kvillsfors dömts.

En man i 30-årsåldern från Kvillsfors har dömts av Eksjö tingsrätt misstänkt för försök till rån förra hösten. Mannen döms till skyddstillsyn och 5000 kr i skadestånd till brottsoffret, en äldre kvinnan.

Mannen hotade kvinnan genom att han med uppdragen luva så att hans ansikte inte skulle synas ställde sig mycket nära brottsoffret som satt ner i en busskur. Han tog tag i hennes arm och tryckte henne mot hörnet av busskuren samtidigt som han uppmanade henne att ge honom pengar.

”Hotet har för brottsoffret inneburit eller i vart fall framstått som trängande fara. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter. Fullbordat brott skulle ha inneburit vinning för den åtalade med okänt belopp samt minst motsvarande skada för målsäganden. Om brottet hade fullbordats borde det ha bedömts som grovt eftersom tillgreppet avsåg pengar som målsäganden haft på sig”, menar kammaråklagare Heléne Thomasson.

Brottet begicks utanför järnvägsstationen i Vetlanda inför ögonen på kvinnans barnbarn som också utsattes för grova oförskämdheter från mannens sida.

Kvinnan kände trots maskeringen igen mannen och i förhör med polisen erkände mannen sig skyldig och berättade att han behövde pengar för att komma hem till Kvillsfors.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook