Jönköpings län Nyheter

Dömd nynazist kan ligga bakom mordförsöket på 15-åringen – kris på Dreamhack

18-åringen som misstänks knivhuggit en 15-åring i Jönköping i torsdag är, enligt uppgifter till JP, aktiv nynazist som dömts för hot och misshandel tidigare.18-åringen förnekar att han ska ha gjort sig skyldig till brott men vittnen finns till händelsen där 18-åringen efter en ordväxling och ett kortare slagsmål ska ha dragit kniv och stuckit 15-åringen ett antal gånger så svårt att polisen rubricerat det som mordförsök.
Vittnesuppgifter gör också gällande att det rör sig om ett rasistbrott. 18-åringen ska också vara aktiv bland nynazistisk media och forum på internet där han bland annat uttryckt hat mot judar.
18-åringen är från Halland och har tidigare dömts för misshandel, han slog en annan man med järnrör.

18-åringen deltog på datorfestivalen Dreamhack som visserligen brukar innebära en viss mängd brott, därav den stora polisnärvaron, men inte så grova brott som mordförsök.
Krismöte hölls igår på Dreamhack med festivalarrangörerna, skolpersonal, polis och kommunföreträdare.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Har inte läst aftonbladet eller expressen pga bojkott. men blir nog inte förvånad om gm vart hotat och utsatt för rånförsök av 15-åringen!

  2. Inget rånförsök eller hot! Gm såg offret med fötterna på ett bord och skällde ut honom och sedan skulle de ut och göra upp varefter offret fick in en smäll på gm och denne kunde inte ta det som en man utan drog kniv.

Kommentarer avstängda