Eksjö Nässjö Sävsjö Vetlanda

Dopingräden på Höglandet ett fiasko för polisen

Den stora dopingräden på flera platser på Höglandet i april var ett fiasko för polisen. Bara i ett fall fanns spår efter otillåtna preparat.

Höglandsnytt har tidigare rapporterat om den omfattande dopingräden på Höglandet med tillslag i bland annat Sävsjö, Björköby, Anneberg, Eksjö och Nässjö.
Efter dopingräden har ett antal män känt sig oskyldigt utpekade och till och anmält polisen till Justitieombudsmannen för olaga diskriminering. Anledningen är att polisen ska ha gått endast på personers utseende, d v s muskelmassans uppbyggnad på kroppen.
Nu visar det sig att tio av elva dopingprov var rena från doping och narkotika och endast i ett fall fanns spår av narkotika, rapporterar Smålandstidningen.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Då tycker jag att Polisen HAR lyckats! En avslöjad är väl bättre än ingen?

    1. Lyckats? Med tanke på att det var dopingbrott de var ute efter så var det ett totalt misslyckande. De hittade spår efter narkotika, och det kan man väl kalla ett lyckoskott, dopingpreparaten lyste dock med sin frånvaro.

  2. Det är väl ändå en framgång att nästan alla var ”rena”? Polisen dömer ingen. Nu har de kontrollerats och bevisat sin oskuld. Vari ligger fiaskot?

  3. På vilket sätt har Polisen lyckats? Uppenbarligen tog man inte en enda person som man ansåg använda anabola steroider, detta borde ju vara ett väldigt bra exempel att man inte bara kan gå på hur folk ser ut. Personerna i frågan har knappast ett förbättrat förtroende för polisen när man känner sig så felaktigt utpekad och kriminellt anklagad. Det värsta med detta är att polisen i princip kriminaliserar alla som tränar hård styrketräning med goda resultat, och sänder signaler till ungdomar att: vill du ha en grym fysik är det tyvärr bara att börjar med olagliga substanser för det går omtenta annars…. Fruktansvärt…

Kommentarer avstängda