Drabbades värst i snökaoset i natt | Höglandsnytt
Höglandet Jönköping Jönköpings län

Drabbades värst i snökaoset i natt

Jönköpings län drabbades värst av snön och vindarna under fredagskvällen och natten till idag lördag. Trafikkaoset var totalt när många lastbilar blockerade de största vägarna.

[adrotate banner=”27″]
Inledningsvis på kvällen inträffade ett par avåkningar i Nässjö kommun båda utan allvarliga personskador, meddelar räddningstjänsten.
Men det skulle bli värre och ett tag var rv 40 och E4an runt Jönköping blockerade och avstängda när lastbilar kört fast. Också rv 32 måste stängas av norr om Aneby liksom rv 27 i Gislaved.
Lastbilar blockerade också rv 31 norr om Ekenässjön.

Det uppstod stora problem i backarna runt Jönköping på både E4an och Rv40 i alla riktningar till och från Jönköping. Vid olika tillfällen var det stopp i båda riktningarna i backarna från Jönköping samt även i backen upp mot Öxnehaga i Huskvarna. Längst höll problemen i sig i Järabacken på rv 40 mot Nässjö. Till största del var det lastbilar och bussar som blev stående i backarna. Orsaken till stoppen var i samtliga fall lastbilar med tillkopplade släp, meddelar polisen.
Utöver detta inträffade några mindre sammanstötningar och avåkningar men endast i ett fall på gamla riksettan norr om Huskvarna var det en person som måste köras med ambulans till sjukhus, meddelar räddningstjänsten.

Sammanlagt har 25 ärenden om trafikhinder hanterats av polisen, 11 trafikolyckor har anmälts och i sex av fallen skadades personer.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook