Dramatik då Sävsjö IBK föll i sudden

I Sävsjsö hade hemmalaget i programbladet utfärdat en särskild varning för Floda IBKs Tommie Standeerth. Men det hade spelarna tydligen inte läst. Det blev denne Standerth som satte punkt för matchen i sudden death. Sävsjö föll med 6-7.

Göteborgslaget bjöd upp till en svän gig match och även om hemmalaget var i ledning vid flera tillfällen (långt in i tredje perioden) kan man nog inte säga att matchfresultatet var orättvist.

Det ska sägas att det var en bra match, som svängde mycket. Joakim Bjerhag gav Sävsjö ledningen efter dryga minuten och sen gjorde Jimmie Berg 2-0 tio minuter senare.

Speltempot var högt, så högt att spelarna inte alltid hängde med i svängarna. Och det var tufft. Inför andra perioden trodde nog de flesta att den här kvällen skulle gå Sävsjös väg.

Men Floda hade ändrat taktik när det var dags. Man spelade lugnare och levde mera npå att bryta Sävsjös uppspel och fångade enkelt upp dåliga målvaktsutkast (det är också det enda negativa som kan sägas om målvaktsspelet)

Efter halv perioden stod det 2-2 innan Joakim Bjerhag gav Sävsjö ledningen igen. Glädjen varade inte många sekunder innan det var kvitterat och någon minut senare hade Floda tagit ledningen med 3-4.

I tredje perioden återgav Jakob Johansson hoppet med en kvittering till 4-4. Knappt 13 minuter in i perioden gjorde Robert Bjerhag en kamikaze-raid och gav Sävsjö ledningen – och 16 sekunder senare ökade Roger Johansson på till 6-4.

Klart, trodde nog många. Men icke, sa Nicke. Floda hade en växel till att lägga i och då hängde inte Sävsjö med riktigt. Det blev för många felpass och enkla misstag. Första Flodareduceringen kom efter 15.54 och kvitteringen när exakt 30 sekunder återstod.

Sävsjö förmådde inte reducera att Floda tagit ut målvakten.

Apropå målvakter ska sägas att båda lagen hade målvakter som gjorde mycket goda insatser.

Sen behövde Floda 3.02 av fjärde perioden för att göra det avgörande 6-7.

Publik: drygt 200.