Dramatisk vändning då VBK knep poäng

Efter en racka förluster kom så första poängen för Vetlanda BK sedan man mot Kalix vänt ett 0-4-underläge till 4-4 under matchens sista halvtimme.

Det kändes nästan som om det var nu som elitserietåget skulle gå för VBK. En förlust mot Kalix och nytt kontrakt hade varit långt borta. Men som fågeln Fenix steg ur askan gjorde även VBK så.Det var det nog dock inte många som trodde när Simon Wiklund gjorde 4-0 i 56e minuten för sitt Kalix som dittills dessutom hade dominerat matchen.Då visade VBK moral. Andrei Morokov gjorde 4-1, veterannyförvärvet Stefan Norden 4-2 (dessa två mål inom samma minut) och kalixbördige Andreas Lysell satte en straff fram till 4-3. Och så med bara minuter kvar av matchen kvitterar backen Philip Lennartsson.Så dags hade VBK tagit över matchen helt, men att det skulle bli Lennartsson, som därmed gjorde sitt första mål för säsongen, som skulle bli poängräddare kom mycket överraskande.VBK ligger dock kvar på sista plats och har tre poäng upp till en kvalplats. Nästa match spelar VBK på fredag kväll i Sapa Arena då Västerås kommer på besök.