Jönköping

DRÅPFÖRSÖK – Galen tonåring rammade poliser i hög fart i natt


En blott 16 år gammal pojke misstänks för att ha försökt döda poliser genom att köra rakt in i en polis bil under natten till måndagen.

En biljakt tog vid på rv 40 vid Axamo i västra Jönköping vid 0020-tiden eftersom föraren av en personbil vägrade stanna på polismans tecken.

Dessförinnan ska föraren ha gjort sig skyldig till ett trafikbrott. Eftersom föraren inte ville att stanna togs beslut om att lägga ut spikmatta men innan dess lyckades poliserna stoppa bilföraren rv 40 i närheten av Haga industriområde i västra Jönköping genom att polisbilar ställdes upp för att blockera vägen.

Men föraren bromsade inte utan körde på en av polispatrullbilarna i hög fart med omfattande skador på bilarna som följd.

Föraren var en 16-årig pojke och i bilen fanns också en 15-årig flicka och en annan 16-årig pojke. Föraren visade tecken på påverkan av narkotika.

Föraren är misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och även försök till dråp eftersom föraren ska ha utsatt polismännen på plats för livsfara. Ingen person skadades dock.

Föraren greps på platsen. Passagerarna är också misstänkta för narkotikabrott. Föräldrar och sociala myndigheter är underrättade.
Under morgonen kom besked om att åklagare beslutat att anhålla föraren.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook