Nässjö

Dråpförsök mitt i Nässjö – en person gripen – två män vårdas på sjukhus

En man greps under torsdagseftermiddagen i centrala Nässjö misstänkt för att ha försökt döda en annan person. Den gripne misstänkts för försök till dråp, grov misshandel, olaga hot och försök till grov misshandel. Tre män räknas som brottsoffer, två av dem vårdas på sjukhus.

Vittnen slog larm till polisen om ett stort bråk mitt på Södra torget i Nässjö i närheten av Centralskolan under torsdag eftermiddag strax innan kl 17.
Två män har utsatts för sådant våld att polisen har valt att rubricera brottet som dråpförsök och grov misshandel. Båda männen är Nässjöbor i 20-årsåldern.
En man greps på plats misstänkt för brottet och förhördes under kvällen av Höglandspolisen. Den misstänkte är en Nässjöbo i 25-årsåldern som under natten till fredag anhölls av åklagare.
”Vi har många vittnen att förhöra”, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, om varför polisen inte vill släppa några detaljer i fallet.

Klart är att ett av brottsoffren vårdas på sjukhus för sina skador. Exakt hur allvarligt skadad han är är oklart.
Idag fredag bekräftas att båda brottsoffren förts till sjukhus för vård. Det är oklart om polisen kunnat förhöra dem.

Någon form av farligt föremål ska ha använts vid dråpförsöket och misshandeln. Huruvida det rör sig om en kniv vill polisen inte kommentera.
Den gripne mannen är också misstänkt för olaga hot och försök till grov misshandel mot en tredje Nässjöbo i 20-årsåldern.
Polisen ska nu fortsätta förhöra vittnen under fredagen för att få klarhet i händelseförloppet.
Publicerad 30 maj 18:33. Uppdaterad 31 maj 09:30
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook