Toppnyheter Vetlanda

Drunkningslarm i Vetlanda kommun – flera personer i sjön

Larm kom under tisdagskvällen om befarad drunkning i en sjö intill Korsberga. Tre personer försvann i vattnet. Alla tre hittades och fördes till sjukhus med livshotande skador.
UPPDATERAD: 1949, 2036, 2047, 2056, 2310

Det ska ha rört sig om tre personer som hamnat i vattnet i närheten av Hultsvik vid Hjärtasjön. De drabbade hade varit ute på en tur på sjön men inte kommit tillbaka som planerat
Larmet kom kl 1916. Minuten efter skickades tre polispatruller ut till platsen för att hjälpa räddningstjänsten.

Polisen befararade att en eller flera person finns i vattnet. Flera patruller från polisen och styrkor från räddningstjänsten var på plats.
Enligt osäkra uppgifter till polisen vid 1945-tiden ska en person kanske ha hittats. Skadeläge är dock oklart liksom vad de drabbade personerna gjorde ute på sjön, berättade polisens presstalesperson Thomas Agnevik för Höglandsnytt.

Under kvällen har en specialutrustad helikopter satts in för att leta efter de försvunna. Helikoptern började med att söka längs vattenytan vid 2010-tiden.
LÄS MER: Specialinsatt helikopter efter drunkningsdramat i Vetlanda kommun

Vid 2035-tiden meddelade polisen att en person hittats. Den drabbade var mycket allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus.
Strax innan kl 21 kom besked från polisen om att de andra två saknade också hittats. De var också allvarligt skadade och har förts till sjukhus för vård. Alla tre drabbade är män.
”Man kan säga att de har livshotande skador”, sa Thomas Agnevik till TT under sena tisdagskvällen.

Vetlanda kommun hade vid 2025-tiden satt igång en s k POSOM-grupp för anhöriga till de saknade.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook