Nyheter

DRUNKNINGSOLYCKA: 1-åring dog i familjens poolSvenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över personer som mist livet vid drunkningsolyckor visar att 18 personer förolyckades under juni 2018.

En av de omkomna var ett 14 månader gammalt barn. I juni dog hela 12 personer i drunkningar i samband med bad, nio fler än ifjol.

Strax före sju en kväll i början av juni larmades polis till en ort i norra Skaraborg efter larm om drunkningstillbud. Väl på plats konstaterades att det rörde sig om ett 14 månader gammalt barn.

Barnet ska ha badat tillsammans med två andra barn i en jacuzzi i en trädgård. Föräldrarna till barnen ska ha varit borta och en släkting ansvarade för barnpassningen.

Samtliga barn hade badringar anpassade för barn på sig men ettåringen hade glidit ur sin badring och hamnat under vattnet. Upplivningsförsök ska ha gjorts på plats innan barnet fördes till Skaraborgs sjukhus, där läkare konstaterade att det inte gick att rädda barnet. Enligt polisen finns inga misstankar om brott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook