Debatt

”Du har makten att grusa SD:s planer på att bli Sveriges tredje största parti”


[adrotate banner=”27″]
”Du har makten att grusa SD:s planer på att bli Sveriges tredje största parti”, skriver Nässjöpolitikern Etelka Huber (mp) och språkröret Gustav Fridolin (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Kampen om att bli Sveriges tredje största parti handlar inte om prestige. Det tredje största partiet utser riksdagens andre vice talman, representerar Sverige internationellt och får alltid möjlighet att föra in sitt perspektiv efter S och M i debatterna.

Idag väljer vi vilken inriktning landet ska ha de kommande fyra åren. Vill vi vakna upp på måndag och inse att Sveriges tredje parti är ett parti som är sprunget ur vit makt-rörelsen och rasismen?

Vill vi inte det så finns ett alternativ med sina rötter i kvinno-, freds- och miljörörelsen, Miljöpartiet. Men just nu är marginalen allt annat än betryggande och vi är övertygade om att det är fler än vi som tycker det är skrämmande.

Om Miljöpartiet får möjlighet att växa kommer politiken de kommande åren handla om de stora framtidsfrågorna. Alla partier kommer att tvingas förklara hur de vill möta utmaningarna med klimatet, miljön och skolan. Det är viktigt, inte minst efter en sommar som den här då vi sett hur klimatförändringarna påverkar också Sverige. Då förtjänar Sverige fler miljöpartier än ett. Men om Sverigedemokraterna istället växer sig stora kommer de göra allt de kan för att deras människosyn och problemformulering ska få styra dagordningen. Det kommer påverka Sveriges internationella rykte, och hela politiken riskerar under de kommande åren beskriva människor som flytt som problem.

Men människor är inget problem. Miljöpartiet står upp för rätten att söka asyl, att veta att det finns ett land där man inte behöver känna fara för sitt liv och där mänsklighet och öppenhet genomsyrar samhället. När vi ser hur barn flyr från krigshärdar, hur ISIS terror slår mot civila och hur homosexuella förföljs för sin kärlek – då måste det finnas länder som står upp för asylrätten. Vi vill att Sverige ska vara ett sådant land.

Det är därför vi vänder oss till dig. Genom din rösträtt har du makten att välja vilket Sverige vill du ha. Du har makten att grusa SD:s planer på att bli Sveriges tredje största parti. Du som ska rösta denna dag!

Gustav Fridolin, MP
språkrör och folkhögskolelärare

Etelka Huber, MP
riksdagskandidat och informatör

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. I en demokrati röstar man väl på ett parti för att man gillar det, inte för att man ogillar ett annat.

  2. I ett land finns även en annan rätt. Rätten att vara medborgare. Efter ett långt strävsamt liv som inneburit att spara till en pension, sjuk och hälsovård. Åldringsvård o s v. Att då få uppleva att det man levt och strävat för ”stjäls”. Till exempel Göran Perssons s. k. lån från pensionsfonderna. ”Pensionärsskatten” och så vidare. Inga politiker drabbas. De har i stället ersättningar som för vanliga människor inte ens finns i deras drömmar.
    När ska politikerna komma ner i verkligheten och bry sig om sina egna medborgare?

Kommentarer avstängda