Ishockey Nässjö Sport Vetlanda

Dubbla Höglandsvinster – Boro vann hemma – Nässjö borta

Både Boro/VHC och Nässjö HC vann glädjande nog sina matcher ikväll onsdag men inte utan svårigheter.

Boro/VHC tog emot Jonstorps IF i Landsbro och var sett till antalet skott totalt dominerande. 43-19 totalt. Trots det slutade matchen 5-4 (1-1, 2-0, 2-3) efter en mycket bra sista period av Jonstorp.
Boro hade svårt att få utdelning på de många powerplay som laget bjöds på, särskilt i första perioden då Jonstorp drabbades av 10-minutersutvisning. I tredje lyckades Jonstorp till och med göra mål med en man i utvisningsbåset. Något som Boro visserligen gjorde också i andra perioden, en period som lade grunden till Boros seger som verkade säker i början av tredje perioden när Johannes Nilsson gjorde 5-1 inför de drygt 300 hemmafansen. Men då fick Jonstorpsspelarna nytt liv och gjorde två snabba mål.
Boros Thomas Josefsson blev utvisad för hooking med 1,5 minut kvar och det utnyttjade Jonstorp till att göra 5-4 med bara 16 sekunder kvar men närmare än så kom man inte.
I och med segern ser läget inte fullt så dyster ut för Boro.

Dystert var det inte heller i Gislaved dit Nässjö HC  reste. Ganska tidigt gick Nässjö ifrån till 0-2 men inte heller de lyckades göra mål på de många Gislavedsutvisningarna i andra perioden.
I ställningen 1-3 i slutet av matchen tog Gislaved ut sin målvakt och lyckades pytsa in 2-3 med två minuter kvar. Med en minut kvar tog man ut målvakten igen men utan att få utdelning. Slutresultat 2-3.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook