DUNDER OCH BRAK! Vetlanda BKs säsong slut efter förkrossande förlust

Ett elitserielag mot ett pojklag. Det är bilden av mötet Edsbyn-Vetlanda BK när VBK åkte ur SM-slutspelet med dunder och brak.

Edsbyn vann med förkrossande 14-3 och det kunde blivit mer. Hemmalaget var totalt överlägset ett återigen skadedrabbat Vetlanda BK.

VBK har haft spelare borta av olika anledningar den senaste tiden. Nu var visserligen tidigare avstängde Philip Lindqvist tillbaka. Då saknades istället liberon Santtu Nurmi, kanske den spelare i laget som haft högst nivå matcherna igenom. Givetvis ett stort avbräck. I hans ställe spelade nu Gustav Wallin och Albin Renholm fick spela back. Givetvis ett försvar som inte räcker till mot Edsbyn. Markeringsspelet var också i princip obefintligt.

VBK fick dessutom sämsta tänkbara inledningen. 1-0 efter en rejäl markeringsmiss efter frislag innan minuten spelats och 2-0 i fjärde minuten på en hörnvariant. Axel Ekholm reducerade kort därpå till 2-1 men direkt efter gjorde hemmalaget 3-1 på fjärde hörnreturen.

Då hade det inte spelats åtta minuter. Och därefter fanns det bara ett lag på plan och resten av matchen var det faktiskt pinsamt att se VBK agera.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde Edsbyn 10-1… Det kunde blivit mer men stannade vid 14-3.
Tvåmålsskytten Axel Ekholm var minst dålig i VBK. Tredje VBK-målet gjorde Emil Nordström på hörna.

Ska säsongen summeras kort har ändå VBK gjort en bra säsong. De stora problemen kom efter VM-uppehållet. Sedan dess har VBK spelat elva matcher, vunnit en, mot Motala, spelat en oavgjord, mot Vänersborg och förlorat nio.