Debatt

DUNKLA TANKAR i mörkret!

Bertil Nilsson har väl också lärt sig att 86,74 % är mer än 13,26 % – tror jag! Annars kanske en gammal ”mattelärare” kan undervisa!! Därför kanske man inte ska ringakta den ”folkvilja” som består av det högre procenttalet!

Inget parti har ensamt kommit över 50 % och därmed kunnat göra anspråk på flertalet högre poster i den kommande fullmäktigeförsamlingen.

 

Bertil har eljest en del intressanta infallsvinklar som tål att fundera över!

 

Ett klart intressant majoritetsalternativ hade varit om de båda s.k. ”arbetarpartierna”, det ena ett gammalt och ett som säger sig vara ”nytt” (S och M) hade slagit ihop sina påsar med VF. Då hade M verkligen fått bekänna färg på vad man menar med ”arbetarparti” och VF hade också på allvar fått vara med och vara med i beslutsfattandet. Men det är ju inte helt säkert att VF skulle vilja inordna sig i den fålla som i vissa fall kallas för ”socialistisk” eller långt till vänster om konservatismen.

 

Eftersom den nya majoritetskonstellationen dvs S+M+C inte har velat ha med FP och KD lär det nog inte bli så många gemensamma framställningar med den tidigare Alliansen. Det kunde ju varit en större möjlighet om C hade funnits med i en klar opposition.

 

Det lär bli fyra intressanta år som ligger framför – där jag liksom Bertil Nilsson kan följa händelse-utvecklingen i första hand från åskådarplats!!

 

GÖRAN IVARSSON

Kristdemokrat

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook