Dyra mediciner – men Apoteksspriten var fri | Höglandsnytt
Ledare

Dyra mediciner – men Apoteksspriten var fri

Gamla, sjuka och fattiga har ofta inte råd med sina dyra mediciner, Apotekets VD däremot har roat sig som kung i baren bland studenterna i Uppsala och skickade notan på 10 000 kronor till Apoteket Ab.

Efter att media kom notan på spåren ska han nu själv stå för den.

 

Det har Apoteket AB gått ut i ett pressmeddelande och sagt.

 

Det var i samband med att Farmacevtiska studentkåren höll en skiftesmiddag på kårhuset Pharmen på Gluntenområdet i Uppsala i februari, där 60-talet personer var inbjudna som Stefan Carlsson, vd för Apoteket AB, efter middagen införde fri bar.

 

Enligt en av deltagarna som unt.se talat med blev det fylleslag, när baren blev fri. I efterhand tyckte personen att det kanske var något märkligt det var Apoteket som skulle betala för det.

 

Efter att  notan blivit känd i ett flertal media är det är det många som tyckt det rimmat dåligt att Apoteket AB ska betala för vedens frikostighet på bekostnad av dem som kanske inte har råd att köpa ut sin medicin.

 

Det rimmar även dåligt med Apotekets policy att självsvåldigt byta kundernas läkarförskrivna mediciner till billigaste märken, med motiveringen att Apoteket AB måste spara varje krona.

 

Fråga sig kan man, ”var det den enda spritnotan och annan frikostighet som hamnat hos den ekonomiansvarige på Apoteket, attesterad av högste chefen,” eller var det så att säga en miss i fyllan och villan?

 

Ja, dessa chefer vad lär de sig av andras spenderbyxor – inte mycket, går det så går det, sitta kvar lär de väl göra, i varje fall så länge som Apoteket är statligt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook