Dyrast på Höglandet – "dags att sätta stopp" | Höglandsnytt
Aneby Höglandet Jönköping Sävsjö Tranås

Dyrast på Höglandet – ”dags att sätta stopp”

Aneby och Sävsjö kommuner är dyrast när det gäller taxor och avgifter för lägenhetsboende, visar senaste Nils Holgerssonrapporten.

[adrotate banner=”27″]

Skillnaden mellan kommunerna i Jönköpings län är stor, enligt rapporten.
Dyrast är det i Aneby med 2091 kr i månaden för el och fjärrvärme, sophämtning, vatten och avlopp. Sedan kommer Sävsjö kommun med 1942 kronor.
Billigast är det i Jönköping med 1546 kr i månaden för en vanlig trerumslägenhet och i Tranås med 1566 kronor.
Rapporten har gjorts i 19 år och under denna tid har avgifter och taxor stigit betydligt mer än
konsumentprisindex.
”Ofta beror de höga priserna på att konkurrenssituationen är bristande, vilket gör att konsumenterna har små möjligheter att påverka. En stor del av hushållens ekonomi går till taxor och avgifter. Nu är det dags för fastighetsägarna att också sätta press på kommunerna för att sätta stopp för denna utveckling”, säger Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Sävsjö åter i toppen när det gäller negativa saker för medborgarna, att folk inte lär sig utan röstar på samma folk som förstör istället för att förbättra!

  2. Enligt kommunlagen måste kommunen behandla alla lika därför måste en sänkning av taxor ske för både villaägare och hyresgäster.

    Givetvis beror de höga avgifterna på monopolet men Sävsjö Energi AB måste lämna avkastning på investerat kapital till ägarna, däribland VETAB. Om inte Sävsjö Energi AB ger tillräckligt hög avkastning till VETAB så får kommuninvånare i Vetlanda suventionera boendet för kommuninvånare i Sävsjö kommun och då är det fullständigt uppåtväggarna snett.

Kommentarer avstängda