Mycket självmord i Sävsjö kommun | Höglandsnytt
Nyheter Sävsjö

Mycket självmord i Sävsjö kommun

När controller Marianne Sandberg presenterade senaste jämförelsen mellan Sveriges kommuner vid fullmäktige i Sävsjö på måndagskvällen var det till stor del dystra uppgifter. Sävsjö är sämst på Höglandet för familjer (även om skilsmässosiffrorna är de lägsta i landet), näst sämst för äldre och för unga. Dessutom tar jämförelsevis många livet av sig i kommunen.

”Vi har tappat mycket från 2010 till 2011”, berättar Marianne Sandberg om jämförelsestudien.
Att självmordsfrekvensen är hög samtidigt som kommunen ligger bra till när det gäller psykisk ohälsa var något förvånande.
”En skrämmande sak, vi är sämst i självmordsstatistiken men bäst på psykisk ohälsa. De som mådde sämst har kanske tagit det första alternativet”, kommenterar Göran Häll (v).
Sävsjö kommun är också sämst på Höglandet för den som vill arbeta – jämförelsevis låg medelinkomst, hög andel lågutbildade och många arbetsolyckor.

Men Sävsjö kommun är åtminstone bäst på hemtjänst och tillgänglighet inom äldrevården.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. För oss som jobbar inom kommunen är detta sedan länge känt.
  Sävsjö Kommun har väldigt många vackra ord att komma med i planer och ”styrdokument”, men skrämmande lite av dessa ord blir något mer än ord.
  Jag skulle vilja gå så långt att säga att kommunen styrs av inkompetens och fega politiker som inte vågar stå för sina beslut.
  När hörde vi kommunalrådet senast öppet säga att: ”de beslut vi fattat innebär kraftiga försämringar i alla kommunala verksamheter”.
  Det budskapet lämnas över till en rad maktlösa mellanchefer som får ta all skit för fega politikers beslut.
  Varför inte säga det rakt ut: ” VI SKITER I VERKSAMHETEN, SE BARA TILL ATT HÅLLA BUDGETEN”.

 2. Jag hoppas innerligt att Sävsjö Kommuns ’slogan’ Barnvänliga Sävsjö raderas fram tills man når upp till den. Pinsamt är ordet!

Kommentarer avstängda