Ekonomi Jönköping Jönköpings län

Efter 50 år – nu ska de tillverka cyklar igen

Efter att ha legat i vila i 50 år återuppstår nu cykelvarumärket Husqvarna. Husqvarna Group har ingått ett partnerskap med de tyska e-mountainbike ikonerna Susanne och Felix Puello och deras bolag Pexco för att nylansera det klassiska cykelvarumärket Husqvarna, men den här gången som elcyklar.

”Vi ser stor potential i partnerskapet med Pexco kring elcyklar. Förutom att Husqvarna är tillbaka som ett drivande varumärke inom kategorin har Husqvarna Group även möjlighet att ta del av nya innovationer från en marknadsledare inom det expansiva elcykelsegmentet. Husqvarna Group satsar stort på elektrifiering, inte minst för urban miljö och samarbetet med Pexco öppnar därmed upp för många intressanta synergier mellan våra företag. Vi verkar ju båda i sammanhang där vikt och prestanda i krävande miljöer står i fokus”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group, i ett pressmeddelande.

Partnerskapet med Pexco är en varumärkeslicens som ger bolaget rättigheter att designa, utveckla och distribuera elcyklar under varumärket Husqvarna Bicycles. Sammanlagt lanseras 35 elcykelmodeller som vänder sig till såväl stadspendlaren som mountainbike entusiasten. Husqvarna Bicycles går redan nu att köpa i Tyskland och Österrike och en lansering i Sverige förväntas ske senare under 2018.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook