Ekonomi Nyheter

EFTER JÄTTEKONKURSEN – Nu har det löst sig


Jönköpings län drabbades av flygbolaget Nextjets konkurs men också stora delar av övriga Sverige. Nu är det löst med flygtransfer till och från Arvidsjaur och Gällivare. Under fredsagen startar trafiken till Arvidsjaur och på måndag för Gällivare.

Trafikverket anordnar tillfällig anslutningstrafik i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten, tills flygtrafiken på linjerna Arvidsjaur och Gällivare kommer igång. Trafikstart för flygtransfern sker för Arvidsjaur 15 juni, för Gällivare gäller den 18 juni.

Anslutningstrafikens tider för Arvidsjaur anpassas till flygets inrikes reguljära avgångar samt ankomster på Skellefteå Airport till/från Stockholm Arlanda enligt tidtabell. Arjeplog och Sorsele ansluts till Skellefteå via Arvidsjaur.

För Gällivare anpassas anslutningstrafikens tider på motsvarande sätt till Kiruna Airport.

– Den tillfälliga anslutningstrafiken lindrar effekterna av uppehållen i flygtrafiken, det är viktigt för resenärerna, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät påTrafikverket.

Arbete pågår med tillfällig anslutningstrafik för linjerna till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook