Nässjö

Efter rånen och sexövergreppen: polisförstärkning i Nässjö

Polisen har förstärkt sin närvaro i centrala Nässjö. Det står klart efter att kommunledningen och ledningen för Höglandspolisen haft ett möte i veckan.

Det inplanerade mötet kom efter uppmärksammade fall av rån och sexuella ofredanden i centrala Nässjö. Inte minst de sexuella ofredandena har uppmärksammats av bl a rasistsajter och lett till att Nässjö hamnat i nationellt blickfång.
Efter mötet deklarerar både kommunledningen och polisledningen att de ser allvarligt på situationen.

”Alla goda krafter måste ta ansvar för vårt samhälle och rätten att kunna röra sig tryggt och säkert. Jag vill också understryka hur viktigt det är att den som drabbas också polisanmäler händelsen. Även om vi inte kan komma på en gång så hjälper anmälningarna oss att få en bild att planera de förebyggande insatserna efter”, säger lokalpolisområdeschefen Christian Winkler i ett uttalande.
Det finns möjlighet för Nässjöborna att påverka polisens arbete.
”Jag vill uppmana människor att föra fram sina synpunkter om säkerheten i det dialogarbete som nu pågår för att ta fram ett medborgarlöfte. Genom polisens medborgarlöfte finns möjligheter att fokusera resurserna till ett specifikt område”, säger kommunalrådet Anna-Carin Magnusson (s) i sitt uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook