Jönköpings län Nyheter Sävsjö

Efter Sävsjöbons dödsolycka – riksdagsman med namninsamling mot dödens väg

Riksdagsledamoten Andreas Carlsson (kd) från Mullsjö har idag torsdag lämnat in en namninsamling till infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd (m). Han och de 2081 skrivit under protestskrivelsen vill att väg 26/47 byggs om.

En 24-årig man från Sävsjö dog idag torsdag morgon när han frontalkolliderade med en lastbil mellan Jönköping och Mullsjö.
Vägen mellan Mullsjö och Jönköping är ofta olycksdrabbad – flera dödsfall de senaste åren har gett vägen namnet ”dödens väg”.
Protesterna mot att vägen inte byggs om går ända från Mullsjöbor till räddningstjänsten och riksdagen.
Andreas Carlsson (m) fick namninsamlingen med 2081 underskrifter från Mullsjöbor i april i år. Han sade då att han tänkte invänta ett bra tillfälle att lämna över underskrifterna till infrastrukturministern.
Idag torsdag efter 24-årige Sävsjöbons dödsolycka blev det tillfället.
En planerad ombyggnad av rv 26/47 är satt till 2016 men Andreas Carlsson och många med honom är rädda att fler kommer att dö innan dess.
” Jag vill ju att regeringen prioriterar den här vägen istället för att lägga pengar på andra vägar”, säger Kjell-Åke Romfors, räddningstjänstens insatsledare vid dagens dödsolycka till Radio Jönköping. Kjell-Åke Romfors har varit med vid tre dödsolyckor och bävar varje gång han får ett larm om olycka på rv 26/47.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook