Bandy

Efter skammen – nu är de ute efter rekord i Vetlanda

Kort efter den urusla matchen mot Tillberga (LÄS MER: Skäms Vetlanda BK! är Vetlanda Bandyklubb på väg att slå flera klubbrekord.

Laget tangerade i söndags klubbrekordet över flesta gjorda mål i en match när de besegrade Tellus med 14-4.

Förra säsongen gjorde VBK 125 mål på 26 matcher i Elitserien, den bästa noteringen sedan serien infördes 2007/08. Den här säsongen har VBK gjort 105 mål på 20 matcher och med ett målsnitt på över fem gjorda mål per match talar mycket för att VBK slår det rekordet på de sex återstående matcherna.

– Vi har många spelare som har offensiven i ryggmärgen och det ska vara okej att gå med i anfallen. Vi har också blivit bättre på att få med många spelare att delta i det offensiva spelet och det är inte längre så att allt går genom Johan Löfstedt, säger VBK:s tränare Patrik Johansson i ett pressmeddelande.

Skyttekungen är Joakim Andersson som nu gjort 36 mål den här säsongen och är på väg slå förra säsongens 45 mål. Gör han det slår han också sitt eget klubbrekord med flest mål på en säsong för VBK i Elitserien.

Under fredag möter VBK serieledande Villa Lidköping hemma i Sapa Arena. Skulle VBK ta minst en poäng innebär det nionde raka hemmamatchen i rad utan förlust också det ett klubbrekord i Elitserien samtidigt som laget av allt att döma kommer missa slutspel och istället måste kämpa för att undvika kval för att hänga kvar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook