Eksjö Vetlanda

Efter stölderna i Vetlanda: nu häktas BMW-liganEksjö tingsrätt har häktat BMW-ligan som åkte fast natten till i måndags i Vetlanda efter att de ska ha gjort inbrott i två-tre bilar. Nu inleds en möjligtvis stor utredning mot männen.

UPPDATERAD: 1134, 1655, 1030
Under torsdagsmorgonen häktades en av de fyra männen. Han är på sannolika skäl misstänkt för stöld ur BMW-bilar i Vetlanda.
Tingsrätten häktade mannen bl a därför att det föreligger flyktfara. Det anses troligt att mannen skulle kunna fly landet för att undandra sig rättvisan.

Mannen och hans kumpaner hämtades till förhör under tidiga måndagsmorgonen. Ett riktigt förhör hölls dock först vid 11-tiden och bara några minuter senare kom beslut om anhållande.

Den häktade mannen är en 24-årig medborgare i Litauen som förhörs med hjälp av tolk. Häktningsförhandlingar hölls under torsdagseftermiddagen mot de andra tre männen i den misstänkta ligan. Förutsättningarna för dem var desamma som för den redan häktade och de häktades också.

Åklagaren har nu fått två veckor på sig att slutföra utredningen och åtala männen. Det är än så länge oklart om utredningen kan svälla och omfatta fler stölder än de i Vetlanda.
LÄS MER: Helt otroligt – BMW-ligan åkte fast i Vetlanda i natt

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook