Ekonomi Vetlanda

Efter storvarslet: nya jobb till Vetlanda

Sapa lade ett jättevarsel om 185 anställda i Vetlanda igår tisdag. Samtidigt kom fönsterföretaget Inwido med ett annat varsel, mer positiv för Vetlanda.

Visserligen varslas 69 anställda om uppsägning men det sker i Bjurträsk i Västerbotten där Inwido tänker lägga ner verksamheten och istället flytta den till Vetlanda.
”Det är ett tufft besked för de anställda som kan komma att beröras. Den svaga finska marknaden och överkapacitet avseende viss produktion för industrimarknaden gör att vi måste vidta dessa åtgärder. Volymerna inom industrisegmentet i Danmark och Sverige är fortsatt goda, men utan tillräcklig lönsamhet”, kommenterar Inwidos VD och koncernchef Håkan Jeppsson.
Kostnaderna för nerdragningarna (som sker över hela Norden) väntas bli 100 miljoner kronor som i sin tur ska leda till besparingar om 50 miljoner kr årligen från och med år 2017.
Alla 69 anställda i Bjurträsk har fått erbjudande om att flytta till nya jobben i Vetlanda eller på andra fabriker i Småland.
”Om vi kan bibehålla den volymen i produktion vi har nu ser vi ett behov att anställa ytterligare 35 personer i Vetlanda”, säger Mikael Carleson, vd för Inwido Sverige, till SVT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook