Tranås

Efter två år – nu har Högländaren vunnit

There can be only one. En man från Tranås har dragit ett fall om dåliga golv i två år ända till hovrätten och nu fått rätt till slut.

Nu ger hovrätten Tranåsbon rätt och hyresvärden får tre månader på sig för att åtgärda bristerna. För två år sedan lämnade Tranåsbon och Hyresgästföreningen in ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden för att få hyresvärden att åtgärda en rad brister i hans lägenhet. Under sammanträdet med hyresnämnden gick hyresvärden med på att åtgärda några av bristerna, men ville inte göra något åt de slitna golven.

– Vi tycker att det är tydligt att golven är så pass slitna att man inte ska behöva tåla det som hyresgäst. Därför känns det så klart extra bra nu när hovrätten gav oss rätt, säger Hyresgästföreningens ärendehandläggare Jennifer Myrén i ett pressmeddelande.

Hovrätten skriver i sitt beslut att det konstaterats att det finns ett behov av underhåll av golven. De ålägger därför hyresvärden att åtgärda bristerna på golven. Hyresvärden har nu tre månader på sig att fixa golven i lägenheten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook