Eksjö

Eksjö har bästa maten

Eksjö har de bästa matlådorna till äldre i hela länet, enligt en omfattandeundersökning genomförd av Sveriges Pensionärsförbund (SPF). ”Vi i Eksjö ska göra allt vi kan för att hålla övriga bakom oss”, lovar kommunens kostchef.

SPF har under våren rest runt i Jönköpings län och provsmakat och testat de matlådor som kommunerna skickar till de äldre (i Eksjö stads fall ca 100 matlådor om dagen). SPFs granskare har tittat på smak, kvalité, utseende, förpackning och tillbehör
Matlådan i Eksjö utsågs i veckan till den bästa matlådan med motiveringen ”En perfekt tillagad potatisgratäng som täckte en väl kryddad köttfärsröra. En utmärkt rätt för en matlåda”.

Konkurrensen var hård och kommunens kostchef Gun Svensson bloggberättar att kommunalråd i Jönköpings kommun utlovar kamp till nästa år.
”Jag kan lova att vi i Eksjö ska göra allt vi kan för att hålla övriga bakom oss”, säger Gun Svensson.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Det är bara att lyfta på hatten för Eksjö.
    Tyvärr håller inte grannkommunen samma nivå, om det beror på kostchef , organisation eller politiker låter vi vara osagt för tillfället, men det bör vara ett bra underlag till framtida diskussion i Nässjö stadshus.

Kommentarer avstängda